Vierashuoneen vessan ehostus

Vierashuoneen yhteydessä on erillinen wc tila jota tulee käytettyä todella harvoin. Tästä syystä sen laittaminen kuntoon on tupannut jäämään. Mutta nyt kun muutama viikko sitten sain vierashuoneen siistittyä käyttökuntoon niin nyt vessakin sai viimein pientä ehostusta osakseen. Muutos on lähinnä kosmeettinen eli maalia pintaan, mutta tilan tunnelma muuttui jo ihan pelkästään maalaamalla aivan toiseksi. 

 


 Lähtökohdat

 

Ajatuksena tässä projektissa (niin kuin muissakin remontointi/sisustus projekteissani) oli se, että yritetään mahdollisimman pitkälle pärjätä niillä mitä on. Eli tämä ehostus saatiin tehtyä käytännössä ihan nolla budjetilla. Tilaan, jota käytetään harvoin ei muutenkaan viitsi satsata rahallisesti kovin paljon. Siitä huolimatta halusin hieman siistiä vessan yleisilmettä, jotta sitä olisi mukavampi käyttää.

Katto on kuultokäsiteltyä paneelia joten sille ei tarvinnut tehdä mitään. Lattia on beigen sävyistä  marmorikuvioista laattaa. Vielä muuutama vuosi sitten se olisi ollut auttamattoman vanhanaikainen kun varsinkin vessoissa ja kylpyhuoneissa kaikki beige korvattiin kovaa vauhtia harmaalla. Harmaakin on tottakai kaunis mutta lähinnnä tarkoitin sitä, että tänä päivänä lämpimät sävyt ovat taas suosittuja, mukaan lukien beige. Joten lattiakin on suorastaan, ainakin likipitäen, moderni.

 


Sudille töitä


Seinäpinnoissa ja listoissa sen sijaan oli toivomisen varaa. Vaikka nykyään myös mänty on sisustuksessa noussut taas suosituksi materiaaliksi, niin ihan niin moderni en kuitenkaan halunnut olla, että olisin seinät jättänyt rauhaan. Olkoot kyseinen puulaji miten suosiossa sitten tahansa. Materiaalina puu on ehdottomasti minunkin makuuni, sillä on lukuisia hyviä ominaisuuksia, mutta kun on sitä kellastunutta mäntyä aikoinaan nähnyt ihan tarpeeksi, niin täytyy sanoa, että ihan äkkiä se ei ala tuntumaan modernilta ja raikkaalta tuulahdukselta. No katsotaan mitä mieltä olen asiasta muutaman vuoden kuluttua.

 


Varastossa oli purkki valkoista sisäremontteihin sopivaa maalia mutta koska se oli liuotinohenteista niin sille ei ole juurikaan löytynyt käyttökohdetta. Liuotinohenteista maalia voi käyttää vain kun tietää, että maalattava pinta on myös aikaisemmin käsitelty sillä tai sitten ihan käsittelemättömälle pinnalle. Koska en varmuudella tiedä millä maalilla täällä Kivikarilla on pinnat aikaisemmin maalattu, niin turvallisinta on käyttää vesiohenteista maalia. 

Näihin käsittelemättömiin seiniin se siis kävi joten maalasin sillä kolme seinää ja listat. Ihanan valoisaa tuli kertaheitola niin sanotusti mutta jösses mikä käry! En ole tainnut käyttää liuotinohenteista maalia ihan lähivuosina mihinkään, joten en tarkalleen tiedä miltä ne nykyään tuoksahtavat. Tuskin juuri miltään, voisin veikata, mutta näissä vanhemmissa on kyllä tujakat tuoksut. Hajun voimakkuudesta kertoo jotain sekin, että kyseinen wc sijaitsee siis alakerrasssa, vieläpä hieman mutkan takana, ja haju tuntui voimakkaana yläkerrassa asti!



Vessan päätyseinä oli samaa valkoiseksi maalattua tiiltä kuin viereisessä vierashuoneessakin. Kun koko tila oli käytännössä valkoinen, lattiaa lukuun ottamatta, niin kokonaisuus vaikutti hieman kalsealta. Ainahan tilaa voi piristää värikkäillä tekstiileillä ja sillä tavoin voi halutessaan nopeastikin vaihtaa tilan tunnelmaa vaikkapa vuodenaikojen mukaan. Meillä vaan maalia kuluuu vähän siellä sun täällä ja yleensä aina niistä jää purkin pohjalle jämät. Minun luonteellani mitäänhän ei heitetä pois, joten tällaiset yhden seinän maalaukset ovat juuri sopivia kohteita, niihin saa yleensä ne jämätkin käytettyä kivasti.



Värin valinta


Edellä  mainitusta syystä johtuen valikoimaa ainakin oli. Ensin ajattelin käyttää sitä samaa mitä viereisessäkin huoneessa on, se olisi yhdistänyt tilat toisiinsa vielä senkin kautta. Harmaa olisi myös ollut hyvä mutta päädyin kuitenkin valitsemaan beigen. Ai miksi? Pienessä tilassa on hyvä pelata kohtuu pienellä väripaletilla mikäli haluaa tasapainoisen kokonaisuuden. Aina voi tottakai myös päätyä valitsemaan jotakin ihan muuta ja näin luoda tilasta persoonallinen ja kiinnostava. 

Itse halusin tällä kertaa kuitenkin pidättäytyä kohtalaisen nautraaleissa väreissä. Beige yhdistää tässä loistavasti lattian ja kuultomaalatun katon toisiinsa. Samalla se sopii hyvin yhteen tilassa olevien puisten hyllyjen kanssa. Mikäli tilaa käytettäisiin enemmän, niin sinne voisi lisätä vaikkapa rottinkisia yksityiskohtia lisäämään lämmintä tunnelmaa, mutta kuten aikaisemmin totesin, niin pelkkä siistiminen sai nyt riittää

 

 

Lopputulos on mielestäni sellainen kuin alkujaan ajattelinkin: siistimpi ja valoisampi. Ja päätös piti: mitään uutta tilaan ei ostetttu vaan jo olemasssa olevia käytettiin. Vaikka yläkerran vessakin on maalaus urakan jäljiltä nykyään oikein kiva, niin yhtään ei haittaisi vaikka joku taikuri tulisi ja simsalabim vaihtaisi vessojen paikkoja keskenään.





 

 

 

Kommentit

Suosituimmat

Arjen aamupalapiirakka (L,GL)

DIY kynnysmatto

Kaapin ovien maalaus

Vaalea suklaakakku

DIY idätyslaatikot