Eteisen syysilme

Jokin aika sitten kirjoitin villalankatupsujen tekemisestä ja pohdin samalla, että minkähän takia meillä vuodenajan vaihtuminen näkyy aina ensimmäisenä alakerran eteisessä, vaikka siellä niitä koristeita ei tule juurikaan katseltua. Samaa kysymystä pohdin varmaan joulun alla uudestaan. Meillä tämä mini kokoinen kuisti on enemmän eteis käytössä, joten siihenkin on kiva jotakin sopivaa vaihtaa aina vuodenajan vaihtuessa. Vaikka eteinen on minulle lähinnä vain käytännöllinen tila, niin onhan se kiva, että se myös näyttää siistiltä eikä aiheuta päänsärkyä heti kotiin tultaessa.

 

 

 Siitä se ajatus sitten lähti

 

Idea eteisen sisustukseen tuli ulko-oven läheisyydessä kasvavasta ruusupensaasta ja sen marjoista. Ruusupensaat ovat yksi suosikeistani kun pensaista puhutaan. Ensin on nuput ja kukat ja sitten syksymmällä ruusunmarjat. Ne ovat myös erittäin helppohoitoisia, joten pelkkää plussaa sekin. Viime vuonna tähän aikaan keräsin suurimmmat marjat puskasta ja näpertelin niistä kranssin, mistä tulikin todella kiva, mutta tänä vuonna marjat toimivat vain innoituksena taiteelle ja sitä myöten sisustukselle.

 


Vesiväreillä maalaaminen on uusi harrastukseni ja koska ruusunmarjoista maalaamani työ näytti omaan silmääni hyvältä, niin päätin, että sen ympärillehän voisi rakentaa eteiseen syksyisemmän sisustuksen. Sitten kävi vielä niin, että löysin kaupan ale-laarista muutaman kerän nättiä syksyisen väristä lankakerää ja huomasin kotona, että hetkonen, tämähän sopii todella hyvin yhteen noiden ruusunmarjojen kanssa. Joskus siis käy myös hyvä tuuri asioiden suhteen.



Käsitöille käyttöä


Langoista neuloin tyynynpäälisen, jonka sitten vaihdoin eteisen rottinkituoliin kesäisemmän tyynyn tilalle. Tässä kävi myös tavallaan tuuri, sillä yritän nykyään välttää juuri tuota, että ostan lankoja tietämättä etukäteen mihin niitä aion käyttää. Eihän lankakerät kaapissa huonoksi mene mutta ei sekään ole mukavaa, jos niitä pursuilee joka kaapista ja komerosta. Tällä kertaa langat tulivat kuitenkin heti käyttöön ja mielestäni ihan hyvään tarkoitukseenkin.


Tyynynpäälinen on neulottu helmineuleena ja sen kaverina on aikaisemmin tehty poncho, jossa on hyvin tyynyn kanssa yhteensopivat värit

 

Tykkään tehdä erilaisia käsitöitä, mutta usein nykyään tulee ongelmaksi ideoiden puute. Siis nimenomaan uusien ideoiden puute. Sukkia ei voi tehdä loputtomiin eikä ihminen tarvitse kymmeniä pipoja, pöytäliinoja eikä tyynynpäälisiäkään. Meillä näitä neulottuja ja virkattuja tyynynpäälisiä on kieltämättä useita, joten olen yrittänyt hieman vähentää niiden tekemistä, mutta toisinaan käy näin, että "tarvitsen" juuri jonkin tietyn värin uuteen sisustus ideaani.


Paperinalyhdyssä oli aikaisemmin sisällä lasinen purkki kynttilää varten, mutta kun purkki hajosi, niin nyt siinä on pieni valosarja tunnelmaa tuomassa

 

Viileää meininkiä


Kuisti on niin sanotusti kylmä eli sitä ei lämmitetä erikseen ollenkaan. Tykkäisin pitää kuistilla viherkasveja tai sesongin mukaisia kukkasia, mutta käytännössä idea toimii vain keväästä syksyyn, sillä talvella tila on sen verran kylmä, ettei oikein mikään pärjää siellä. Joulukukat voidaan siis myös unohtaa. Viime syksynä kokeilin kaunistaa eteistä syklaameilla, jotka kestävät viileää säätä, mutta nekin paleltuivat lopulta. Tällä hetkellä kasvikuntaa kuistilla edustavat ulkoa sisälle tuodut muratti ja sinisarjan poikanen. Katsotaan miten niiden käy.


Vielä ei kynttilän valo näytä miltään, mutta kun illat tästä pimenevät, niin lyhty näyttää ikkunassa varmasti ihanalta

Eli syksyisempi ilme kuistille on rakennettu aika simppeleistä ja perinteisistä palasista: tekstiileistä, kasveista ja lyhdyistä. Materiaaleina mm. villa, pellava ja rottinki sopivat hyvin erityisesti syksyyn sekä talveen. Värejä saa syksyllä olla reippaasti ja miksei tietysti muutenkin. Tänä syksynä ajatus ruusunmarjoista johti siis tällaiseen eteisen/kuistin ilmeeseen ja ainakin minusta se näyttää yksinkertaisuudestaan huolimatta lämpöiseltä ja kutsuvalta.











 

 

Kommentit

Suosituimmat

Arjen aamupalapiirakka (L,GL)

DIY kynnysmatto

Kaapin ovien maalaus

Vaalea suklaakakku

DIY idätyslaatikot