Kevättä kuistille

Kevät keikkuen tulevi. Siis niin totta. Eilen oli aivan mahtava keväinen ilma ja tänään taas ihan talvinen fiilis. Koko talossa on tällä hetkellä jotenkin hassu sekoitus kumpaakin vuodenaikaa kun sisustuksessa on vielä selkeästi talvisia asioita ja niiden seassa siellä täällä joitakin keväisiä pilkkuja. Se minkälainen ilma ulkona kulloinkin on, vaikuttaa ainakin minuun ja sisustus intooni todella paljon. Eilen kun aurinko paistoi, niin teki mieli laittaa kerralla koko talon sisustus uuteen uskoon ja tänään tuijotan ikkunasta harmaata ja kylmän oloista ilmaa, eikä tee mieli edes vaihtaa yhtä tyynynpäällistä.

 


 

Kuisti vai keittiö tai kenties molemmat

 

Onneksi sain eilen vaihdettua sentään tämän kuistin ilmettä keväisemmäksi. Eilen juttelimme ystäväni kanssa siitä, että minkä huoneen sisustus on tärkein. Onko se olohuone, jossa kuitenkin vietetään yleensä eniten aikaa vai kenties keittiö. Hän ei pitänyt eteistä taikka kuistia kovinkaan tärkeänä. Itse pidän kuitenkin jollain tavalla tärkeänä myös eteistä, sillä sehän on ensimmäinen tila jonka näet kun tulet kotiin. Onko vastassa valtava tavara röykkiö vai jotakin kaunista, sillä on minusta merkitystä.

 

Jouluisesta korista sai käyttökelpoisen ottamalla punaisen nauhan pois ja maalaamalla korin valkoiseksi.


Kävin joitakin päiviä sitten hakemassa muutaman kevätesikon ihan vain piristääkseni juurikin tuota kyseistä kuistia edes hitusen. Olen aina tykännyt esikoista valtavasti, mutta kokenut ne pikkasen liian haastaviksi: ulkona ne eivät vielä pärjää ja sisällä ne eivät ole meillä koskaan menestyneet, vaan nuupahtaneet ja kellastuneet saman tien. Nyt kuitenkin ajattelin kokeilla niitä kuistille. Se ei ole lämmitettyä tilaa, mutta tähän aikaan vuodesta siellä ei ole myöskään enää pakkasta, vaan luultavasti ja toivon mukaan juuri sopivan viileää esikoille.


Keltainen väri toistuu kivasti myös noissa muissa sävyissä.


Ruukkujen kierrätystä


Sain viime syksynä ystävältäni pienen kasan erilaisia ruukkuja, joita hän ei enää tarvinnut. Otin melkein kaikki tarjolla olleet mielelläni vastaan, mutta noiden kahden rottinkikorin kohdalla sanoin ensin, että ei kiitos, en tarvitse niitä mihinkään. Sitten ajattelin, että voisihan niitä kenties pikkaisen tuunata ja käyttää vaikkapa keväällä kukkaistutuksiin. Joten nyt niille tuli sitten kuitenkin käyttöä. Maalasin ne mattavalkoisella spraymaalilla ihan oikeastaan sen takia, että sitä sattui olemaan kaapissa. Jokin muukin väri olisi varmaan ollut ihan hyvä, mutta tällä kertaa niistä tuli siis valkoiset. 



 Käsitöitä enemmän esille

 

Tykkään tehdä erilaisia käsitöitä, mutta nykyään niitä tulee tarkoituksella tehtyä vähemmän sillä niille ei oikein tahdo löytyä käyttöä. Tuntuisi hieman hölmöltä kirjoa kauniita pöytäliinoja ihan vain kaappiin laitettaviksi. Olisi kiva käyttää niitä enemmän sisustuksessa, mutta jotenkin koen sen haasteelliseksi. Aina joskus niille kuitenkin löytyy jokin paikka ja tällä kertaa esille pääsi vuosia sitten ristipistoin tekemäni keväinen kaitaliina. Liinan kukat muistuttavat ihan esikoita, mutta lehti on erilainen. Siitä huolimatta se sopii loistavasti tuomaan lisää keltaista väriä kuistille.



Joskus kannattaa muuttaa mieltään


Hassua kyllä olin aikoinaan, vuosia sitten, vankasti sitä mieltä, että keltaista ja vaaleanpunaista/pinkkiä ei saisi sekoittaa keskenään. Järkyttyneenä katselin sellaista kukkapenkkiä, jossa oli sekaisin näitä kahta ja kenties muitakin sävyjä. Olin oman pääni ja ajatusmallien vanki ja ajattelin tiukasti, että lämpimät värit keskenään (punaiset, oranssit ja keltaiset kukat) ja sitten vaaleanpunaiset, liilat ja siniset erikseen. Onneksi muutin mieltäni, monestakin syystä, eikä vähiten siksi, että nyt minusta keltaisen ja pinkin yhdistelmä on aivan ihanan raikas, piristävä ja keväinen yhdistelmä.



Vaikka tänään ilma näyttääkin hitusen liian talviselta minun makuuni, sillä rakastan kevättä ja odotan sitä aina joka ikinen vuosi kuin kuuta nousevaa, niin tämä keväinen kuisti saa hymyn huulille joka kerta kun ulkoeven avaa. Eikä siihen paljoa edes tarvita: pari kukkaa ja muutama keväinen tekstiili. Joskus pienelläkin saa isoja asioita aikaan.





 

Kommentit

Suosituimmat

Arjen aamupalapiirakka (L,GL)

DIY kynnysmatto

Kaapin ovien maalaus

Vaalea suklaakakku

DIY idätyslaatikot