Nukkekodin jouluinen sisustus

Tänään on ensimäinen adventti. Minulle se on aina sellainen joulun ajan aloitus eli siitä eteenpäin voi jo laittaa joitakin ensimmäisiä joulukoristeita esille ja tehdä kenties jo ensimmäiset leivonnaiset. En voi sanoa siis kuuluvani niihin "oikeisiin" jouluihmisiin, jotka tietysti aloittavat koristelut sun muut jo lokakuussa, mutta tykkään joulun ajasta kyllä. Olen oikeastaan hyvin kahtia jakautunut koko joulun suhteen ylipäätään. Siinä on niin paljon asioita, joista tykkään todella paljon ja sitten siihen kuuluu myös paljon sellaista, mistä en pidä ollenkaan. Voisi kai sanoa, että pidän oikeastaan juuri tästä joulun odotuksesta ja adventti ajasta enemmän kuin varsinaisista joulun pyhistä.

 


 Nukkekoti innostus

 

Tällä kertaa ensimmäisenä jouluun meillä ehti nukkekoti. Minuun iski valtava nukkekoti vimma jo vuosia sitten ja aluksi minulla oli kolme erilaista nukketaloa. Onneksi tajusin luopua niistä muista ja keskittyä vain yhteen, sillä nukkatalo vie yllättävän paljon tilaa kuitenkin. Halusin ehdottomasti valaistun, puisen nukketalon, jota voisin myös muunnella matkan varrella tarpeen mukaan. 

Vaikka tykkäänkin värkätä käsilläni kaikenlaista, niin ihan sellaiseen rakennus projektiin en pystynyt kuitenkaan, joten päädyin teettämään talon ihmisellä, joka oli muitakin nukketaloja tehnyt. Siitä on nyt sen verran monta vuotta jo kulunut, etten oikeastaan tarkkaan edes muista, että minkälainen tämä minun nukketaloni alkujaan oli, sillä sen verran paljon olen sitä tässä vuosien saatossa muuttanut.

 

Tässä joitakin nukkekodin jouluisia esineita, kuten esimerkiksi herkkutarjotin, omenapiirakka, kynttelikkö ja piparkakkutalo.

Yksi tärkeimmistä ja isoimmista syistä, joiden takia nukkekoteihin alunperinkin ihastuin, oli se, että harrastan kaikenlaista käsillä tekemistä. Vaikka olenkin melkoinen nakkisormi, eli pieni väkerrys tuottaa yleensä ongelmia, niin halusin ja haluan edelleen tehdä itse mahdollisimman paljon tavaroita ja esineitä nukketalooni. Kaikki ei suinkaa ole itsetehtyä, vain osa, mutta se on minusta ihan hyvä niin. Toinen syy lienee myös aika ilmeinen eli rakastan sisustamista.

 

Pienen pattereilla toimivan valosarjan paristokotelon saa jemmattua kuusen taakse tai vaikka jonkin pöydän/sohvan alle.
 

 Sisustus ja tunnelma saa olla jotakin ihan muuta

 

Nukkekotini jouluinen sisustus on ehdottomasti vähemmän runsas kuin joidenkin muiden nukkekotien, joita olen nähnyt. Toisaalta voin kertoa, että sen sisustus on siitä huolimatta enemmän perinteisen joulun näköinen kuin mitä meillä kotona noin muuten on. Täällä meillä on huomattavasti vähemmän esimerkiksi punaista kuin nukketaloni sisustuksessa, mutta olen aina halunnutkin, että nukkekoti on ihan erilainen kuin oma koti. Sen tyyliä on lisäksi todella paljon helpompi muuttaa kuin tätä isommassa koossa olevaa.

 

Nukketalon yläkerrassa on oleskelutila. Jouluiset matot on tehty itse ristipistotöinä.


 Joulukuusi tuo tunnelmaa

 

Isossa osassa tätä minikokoista joulusisustusta on tietenkin kuusi. Joulukuusi taitaa muuten olla juurikin niitä ihan ensimmäisiä jouluisia esineitä, jotka olen tähän taloon tehnyt. Nukkekotiin saa ostettua joulukuusia ihan valmiinakin, mutta minäpä tykkään tehdä itse. En muista mistä idea sai alkunsa, ehkä olin nähnyt jonkin vastaavan tyylisen netissä, mutta omani tein ihan yksinkertaisella menetelmällä: ostin sopivan kokoisen styrox kartion ja sitten aloin liimata sen ympärille vihreää villalankaa. 

Valoiksi laitoin pienen pattereilla toimivan valosarjan ja koristeina käytän oikeastaan milloin mitäkin joistakin muista projekteistani yli jääneitä osia. Tällä kertaa koristeina toimivat käyttämätön kaulakoru, yksi rannekoru ja kasa puu- ja muovihelmiä, jotka olen kiinnittänyt kuuseen metallisilla piikeillä ja/tai nuppineuloilla.

 

Keskellä taloa sijaitsee keittiö.

 Keittiölle enemmän tilaa

 

Nukketalossani on ollut irrotettavat väliseinät, mutta olen ottanut niitä matkan varrella pois saunan seinää lukuunottamatta tietenkin. Seinät ovat kaikki tallessa ja ne saa myöhemmin laitettua uudelleen paikoilleen mikäli niin haluan. Väliseinien poisto lähti siitä, että halusin keittiölle enemmän tilaa. Keittiö saisi olla oikeastaan isompikin mikäli se olisi mahdollista, mutta ulkoseinät tulevat vastaan.

Nukkekotini kehittyy hitaasti mutta varmasti ja seuraavaksi haaveena onkin, että saisin tehtyä sinne myös erilaisia ruokia ja ruokatarvikkeita. Näin joulun aikaan pöydässä pitäisi ehdottomasti olla mm. ne perinteiset jouluruuat, mutta tällä hetkellä se vaatisi myös isomman pöydän, jotta ne kaikki mahtuisivat esille. Vaikka tykkäänkin, että nukkekodin sisustus saa olla aika runsas, niin ihan hirveää  sekasotkua en sinne halua kuitenkaan.

 

Alakerrassa on makuuhuone ja sauna. Saunan kiukaassa on myös valo.

Joulusauna näyttää olevan valmis, joten sinne voisi hyvin näin mielikuvituksessa jo pujahtaa. Sitä oikeaa joulusaunaa saakin vielä vähän aikaa odotella. Vaikka täytyyhän sitä toki pikkasen "harjoitella" myös etukäteen.

 

 

 

 

 

Kommentit

Suosituimmat

Arjen aamupalapiirakka (L,GL)

DIY kynnysmatto

Kaapin ovien maalaus

Vaalea suklaakakku

DIY idätyslaatikot