Kakkos eteinen kellariin

Tämä oli jo toinen tila talossa jota en aluksi osannut kutsua oikeastaan millään tietyllä nimellä. Toivottavasti tämä ei johdu pelkästään mielikuvituksen puutteesta vaan lähinnä siitä, ettei kyseistä taloa ole alunperin suunniteltu eikä rakennettu asumis käyttöön. Tietojeni mukaan rakennuksessa on alkujaan toiminut ainakin leipomo ja kauppa. Seinien sisäpuolella on myöhemmin ollut myös muunlaista yritystoimintaa.

 

Sinapinkeltaiset seinät eivät silmää hivelleet eikä suoraan sanottuna muutkaan pinnat

 

Juuri näissä alakerran tiloissa leipomo toimintaa on aikoinaan harjoitettu. Harmikseni sitä ei enää mistään huomaa, sen verran paljon on aikaa jo kulunut. Nykyisin tämä kuvan tila toimii alakerran eteistilana. 

Vaikka keltainen seinän väri sinällään voisi eteisessä ollakin todella kiva, lämmin ja kutsuva niin sinapinkeltainen ei ehkä kuitenkaan. Vaikka pidänkin väreistä todella paljon ja toivoisin, että ihmisillä olisi rohkeutta käyttää värejä sisustuksessa enemmän, niin realiteetit on hyvä ottaa silti huomioon. 

 

Tiiliseinän maalaus oli hieman haastavaa mutta palkitsevaa

 

Seinämaalien sekoittelua

 

Koska tässä tilassa ei luonnonvaloa juurikaan ole niin vaaleat pinnat ovat hyvä vaihtoehto mikäli ei nimenomaan halua tummempaa, kodikasta ja pesämäistä tunnelmaa. Sellainenkin eteistila olisi kyllä aivan ihana mutta tietysti siinä tapauksessa keinovalaistukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. 

Yleensä eteiseltä kuitenkin toivotaan valoisaa ja raikasta ilmettä. Varastosta löytyi kahta saman merkkistä mutta eri sävyistä vaaleaa seinämaalia. Koska toinen oli liian persikkaista ja toinen liian kylmän sävyistä päätin kokeilla, että miltähän sävy näyttäisi jos sekoittaisi nämä kaksi keskenään. Ja sehän toimi! Persikkainen sävy neutralisoi toisen maalin kylmempää sävyä juuri sopivasti ja lopputuloksena oli lämmin ja vaalea sävy. Itseasiassa harrastan tällaista sävyjen sekoittelua aina toisinaan. Yllättävän usein se toimii kun tietää mitä tekee.


Betonilattian pesuun käytin ihan yleispesuainetta

Karhea ja kylmä betonilattia

 

Koska betonilattia oli kauniisti sanottuna elämää nähnyt niin oli aika selvää, että sillekin olisi syytä tehdä jotakin. Pesin sen harjalla kuuraten pariin otteeseen ja tulihan siitä silläkin tavalla jo huomattavasti parempi. Jos olisi ollut tarkoitus päälystää lattia uudelleen jollakin materiaalilla tai käyttää suuria mattoja niin kunnon pesukin olisi kenties riittänyt. Pinta ei tuntunut jalan alla mukavalta mutta sille ei nyt voinut mitään joten ainakin maalaamalla pinnasta saisi edes siistimmän.

 

Lattia ei maalaamisen jälkeen mielestäni tuntunut erityisen liukkaalta

Vaikka urakan suuruus ehkä aluksi hieman epäilytti niin päätin kuitenkin lähteä maalaamaan. Loppujen lopuksi se oli yllättävän helppoa ja nopeampaa kuin odotin. Lattian väriksi valikoitui lämmin harmaan sävy oikeastaan kolmesta syystä: se on tarpeeksi vaalea tuodakseen tilaan kaivattua valoisuutta, se on käytännöllinen väri juuri lattiassa ja sisäkatto jäi ainakin toistaiseksi alkuperäisen väriseksi eli harmaaksi.
 

Ystäväni isotäti on aikoinaan kutonut nämä kauniit räsymatot

Seinien ja lattian maalaus muutti tilaa ihan huomattavasti. Vaikka sisäkatto ja väliovet edelleen odottavat, että joku niitäkin ehtisi hemmottelemaan uudella maalikerroksella niin kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Ennen tyhjänpanttina olleesta tilasta saatiin kuitenkin aika pienellä vaivalla ihan kelpo kakkos eteinen.

 

Kommentit

Suosituimmat

Arjen aamupalapiirakka (L,GL)

DIY kynnysmatto

Keittiön yläkaappien päällystäminen Dc-fixillä

Vaalea suklaakakku

Kaapin ovien maalaus